010 - 800 9885

Beamerlampen

Beamerlampen module

Het vervangen van beamerlampen is erg eenvoudig. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen. Bij een beamerlamp module moet de oude beamerlamp module uit de beamer gehaald worden. Hiervoor is bij verschillende beamers een schroevendraaier voor nodig. Wanneer u de beamerlamp uit de beamer heeft gehaald kunt de de nieuwe beamerlamp in de beamer klikken, waarna u uw schroevendraaier (indien noodzakelijk) weer gebruikt om het klepje dicht te schroeven. De procudure om uw beamerlamp te vervangen staat nagenoeg altijd omschreven in de handleiding van uw beamer. Denk eraan dat u bij het vervangen van de beamerlamp het lampglas niet aanraakt. Vingerafdrukken zorgen voor temperatuur ‘hot spots’. Op termijn kunnen deze ‘Hot spots’ de lamp beschadigen.

Losse beamerlampen

Wanneer u de losse beamerlamp wilt vervangen dient u de gebruikte lamp eerst uit de module te halen. Gebruik hiervoor altijd handschoenen of een doekje zodat u het lampglas van de module niet aanraakt. Wanneer u de losse lamp wilt verwijderen moeten er enkele schroeven en een klem worden losgehaald. De nieuwe losse lamp dient u op dezelfde manier in de module te plaatsten waarna u alles weer vastschroefd. Hierna kunt u de module weer terugplaatsen in de beamer. Wij leveren naar vraag ook losse lampen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Generieke beamerlampen?

Om de kwaliteit van uw beamer optimaal te benutten maakt Newcandle uitsluitend gebruik van originele beamerlampen. Deze originele beamerlampen voldoen aan de eisen die door de fabrikant zijn gesteld. Er is een onderscheid tussen generieke beamerlampen en originele beamerlampen. Steeds meer worden er in de markt beamerlampen verkocht die niet voldoen aan deze strenge fabriekseisen.

Door uitsluitend gebruik te maken van originele beamerlampen voorkomt Newcandle de volgende klachten:

Verwonding, explosie, brand

Het produceren van beamerlampen is een zeer lastig proces. Waarbij gevaarlijke chemische stoffen binnen één glascapsule worden gecombineerd. Deze chemische stoffen zullen ontbranden en een temperatuur van 6000 graden celcius bereiken. Dit zal gebeuren wanneer er een spanning van 20 Kv wordt aangeboden. Vanwege deze lastige productieprocessen en hoge temperaturen wilt Newcandle mogelijke ongelukken zoals verwonding, explosie of brand volledig uit te weg gaan.

Slechte lichtopbrengst, kleurtemperatuur, levensduur

10 jaar lang is er onderzoek gedaan naar het produceren van perfecte beamerlampen, die aansluiten bij de specifieke lenseigenschappen van iedere beamer. Newcandle gaat de risico’s van geproduceerde beamerlampen van derde uit de weg die uiteindelijk niet voldoen aan de lichtopbrengst, kleurtemperatuur en natuurlijk de levensduur

Schade aan de beamer

Garanties vervallen wanneer er een beamerlamp van derden in de beamer wordt geplaatst. Daarnaast kunnen generieke beamerlampen ook schade veroorzaken aan uw beamer die kunnen resulteren in dure reparatiekosten.

Schenden van intellectuele eigendomsrechten

Fabrikanten van niet-originele beamerlampen schenden de intellectuele eigedomsrechten van originele fabrikanten. De verkoop van generieke beamerlampen zou dus als illigaal kunnen worden bestempeld. Er zijn slechts een aantal producenten die orginele beamerlampen produceren voor de verschillende beschikbare type beamerlampen. Door middel van de markering op de reflector of op de voet van uw losse beamerlamp kunt u zien of het een orginele beamerlamp betreft. De volgende producenten produceren originele beamerlampen:
Osram, Philips, Ushio, Iwasaki, Matsushita, Epson, Phoenix

Hoe verleng ik de levensduur van de beamerlampen?

Het leven van een beamerlamp hangt af van een aantal factoren. Ten eerste dient u voor een maximale levensduur te beschikken over een originele beamerlamp, geen replica of generieke lamp. Onder andere de toepassing, installatie, opname van koele lucht en uitlaat van hete lucht, het gebruik en onderhoud zullen van invloed zijn op de levensduur van uw beamerlamp en beamer. Een maximale levensduur uit uw beamerlamp en beamer halen is voor iedereen natuurlijk wenselijk. Hieronder vindt u een aantal handige tips.

Aan –en uitzetten van uw beamer

Schakel de beamer uit zoals beschreven staat in de handleiding van uw beamer. Maak hiervoor gebruik van de toetsen op de beamer en/of afstandbediening die hiervoor bedoeld zijn. De netspanning mag NIET worden uitgeschakeld als de ventilatoren nog actief zijn of als de beamer nog niet in de stand-by modus staat. Totdat uw beamerlamp helemaal is afgekoeld dient u de beamer niet te verplaatsen. Wanneer u bovengenoemde zaken toch doet kan dit leiden tot het stukgaan van uw beamerlamp of zelfs beamer. Gebruik uw beamer niet langer dan noodzakelijk. Dit zal logischerwijs de levensduur van de beamer en de beamerlamp verlengen. Als u uw beamer iedere 30 minuten aan en uit zet, is dit echter nadelig voor het aantal branduren van de beamerlamp. Heeft u de beamer uitgeschakeld, wacht dan 15 minuten voordat u uw beamer weer inschakelt.

De filters

Maak regelmatig de luchtfilters van uw beamer schoon. Stof is erg slecht voor uw beamer en voor uw beamerlamp. Een beamer maakt gebruik van ventilatoren om de beamerlamp af te koelen tijdens en na gebruik. Deze ventilatoren trekken stof aan. Controleer na iedere 100 uur of iedere maand uw filters. Dit is afhankelijk van het gebruikspatroon en de omgeving waarin de beamer staat. U dient uw filter dus schoon te houden. Echter zal de filter na een aantal keer reinigen filter niet meer in de beste staat zijn, daarom kunt u bij ons nieuwe filters aanschaffen. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de handleiding van uw beamer.
beamerlampen

Economy modus

In de Economy modus gebruikt uw beamer minder stroom en wordt de beamerlamp minder belast. Veel beamers hebben tegenwoordig een Economy modus. Deze modus is bedoeld om de levensduur van de beamerlamp te verlengen en met minder energie toch een redelijk beeld te projecteren. Vooral in donkere omstandigheden kunt u hier gebruik van maken. Omdat de beamer op een lager vermogen werkt vraagt het minder kracht van de beamerlamp. Dit komt de levensduur van de beamerlamp ten goede.

Algemeen

Het is te verwachten dat een beamerlamp naar behoren zal functioneren. Toch kan het dat de lamp niet het aantal branduren haalt dat is opgegeven door de fabrikant. Ondanks kundig gebruik en onderhoud kan het gebeuren dat de beamerlamp het eerder begeeft dan is aangegeven. De maximale levensduur en de prestatie van de beamerlamp kunnen daardoor niet voor 100 procent worden gegarandeerd.

Filters vervangen

Door regelmatig uw luchtfilters van uw beamer schoon te maken verlengt u de levensduur van de beamer en de beamerlamp. Stof is namelijk erg slecht voor zowel uw beamer als voor uw beamerlamp. Een beamer maakt gebruik van ventilatoren om de beamerlamp af te koelen tijdens en na gebruik. Deze ventilatoren trekken stof aan. Dit stof eindigt in uw luchtfilters. Controleer uw luchtfilters na iedere 100 uur of iedere maand. Dit is afhankelijk van het gebruikspatroon en de omgeving waarin de beamer staat. Een beamerlamp heeft een gemiddelde levensduur  tussen de 1500 en 2500 branduren. Het niet tijdig schoonmaken en vervangen van de luchtfilters tast deze levensduur aan. Wij leveren filters voor verschillende merken beamerlampen. Wilt u nieuwe filters bestellen of meer informatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook een kijkje nemen op onze website: www.mk-beamerlampen.nl.

Geen reactie mogelijk.

Nieuwsberichten

Contactgegevens

Newcandle
Steupelstraat 40
3065 JE Rotterdam
Nederland
Tel: 010 - 800 9885

Erkend Leerbedrijf

Onderdeel van Newcandle